Budinca pufoasa de vanilie

de Corinuta in Dulciuri, 8 Apr 2011 | 5248 vizualizari

 

Este usor de pregatit si nu contine prafuri instant.

 

INGREDIENTE

  • 360 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • 80 g zahar
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 galbenus
  • 200 ml smantana dulce
  • 20 g ciocolata cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pufoasa de vanilie:

Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se scot batoanele.

Se amesteca laptele ramas cu amidonul si coaja de lamaie si se adauga peste laptele fierbinte cu vanilie. Se pune pe foc si se da din nou in clocot amestecand mereu pana se ingroase. Se ia din nou de pe foc si se inglobeaza galbenusul amestecand rapid.

Se raceste pe o baie de apa amestecand din cand in cand. Se bate bine smantana si se razuie sau se toaca ciocolata, apoi se inglobeaza ambele in budinca de vanilie. Se toarna in patru boluri si se poate servi cu rulouri de napolitane.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

nu e musai sa adaugati smantana si ciocolata e foarte buna si asa simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pufoasa de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca