Budinca sarata, cu paste si branzeturi

de RODIMUR in Paste, 7 Iun 2018 | 4920 vizualizari

 

Budinca de paste poate fi dulce, servită la desert, dar și sărată, ca fel principal de mâncare, la dejun, sau la cină. Cum ingredientele pentru o budincă sărată sunt consistente și sățioase, rezultă o mâncare foarte gustoasă și apetisantă.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de paste (scoici mici)
  • 150 grame de caș sărat de oaie
  • 2 ouă
  • 100 ml de smântână grasă
  • 75 grame de unt
  • 1 lingură de pesmet
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • smântână pentru servit
  • sare (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca sarata, cu paste si branzeturi:

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara budinca. Peste unt se presară o lingură de pesmet, pe toată suprafața vasului.

Cele două ouă se mixează cu smântâna.

Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă puțin să se scurgă.

În tava termorezistentă se pune o jumătate din cantitatea de paste, se acoperă cu o jumătate din cantitatea de caș sărat (telemea) și cu felii de unt, după care se pune și restul de paste făinoase și de brânză. Se toarnă, uniform, pe toată suprafața, amestecul de ouă cu smântână, se acoperă totul cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 minute.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește imediat, caldă, cu 1-2 linguri de smântână deasupra.

 

 

TIPS-URI

1

Nu puneți pastele la fiert, decât după ce apa clocotește.

2

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.

3

Nu fierbeți pastele mai mult decât trebuie, ca să nu se desfacă.

4

În loc de caș sărat, puteți folosi telemea, sau brânză de burduf.

5

Dacă brânza este suficient de sărată, nu mai folosiți sare.

6

Turnați amestecul de ouă și smântână pe toată suprafața preparatului.

7

Nu țineți prea mult budinca în cuptor, ca să nu se usuce.

8

Această budincă poate fi servită și rece și este la fel de bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata, cu paste si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

08.06.2018, 21:55

Îți mulțumesc, Adi!

Rocsi 1

09.06.2018, 21:58

Eu fac foarte des genul asta de budinca, pentru ca alor mei le place foarte mult!

RODIMUR 1

09.06.2018, 22:11

Te cred, Rocsi! Am impresia că acest gen de mâncare place multora...Pastele sunt bune, mai ales cu brânză!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Carbonara