Bulete cu sos de spanac si lapte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 3403 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bulete:

  • cca 600 gr. cartofi fierti si trecuti pe razatoarea cu ochiuri fine
  • 2 albusuri
  • 150 g cascaval
  • 100 g telemea de oaie
  • 100 g seminte de susan
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 linguri faina alba
  • 1 legatura marar verde
  • cca 250 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit

Sosul de spanac:

  • 1 cutie de spanac din comert (450 gr.)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar din porumb diluat in 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete cu sos de spanac si lapte:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine.

Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua.

Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat.

Amestecam sa se omogenizeze compozitia.

Punem uleiul la incins intr-o craticioara mica in diametru ca nivelul uleiului sa fie destul de ridicat pentru a putea forma baia de ulei necesara prajirii buletelor in conditii optime.

Formam cu mana bilute de marimea dorita si le prajim la foc iute in baie de ulei.

Cand sunt rumene le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.

Pentru sosul de spanac curatam usturoiul, il tocam si il calim 1 minut in 2 linguri ulei de masine.

Adaugam spanacul din cutie, punem 200 ml lapte peste spanac, lasam sa clocoteasca.

Diluam 2 linguri cu varf de amidon alimentar in 50 ml lapte, apoi il incorporam in spanacul din cratita.

Amestecam in continuu pana se formeaza sosul si obtine consistenta dorita, asezonam cu sare si piper dupa gust si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete cu sos de spanac si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti