Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2014 | 25405 vizualizari

 

Pot sa spun ca sunt de efect dar si bune in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare
  • apa pentru fiert cartoful
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 250 ml ulei
  • 200 gr pesmet
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata:

Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere.

Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin. 

Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare.

De asemeni dam pe razatoare si cascavalul si sunca presata.

Intr-un bol amestecam aceste ingrediente date pe razatoare si adaugam condimentele si ouale.

Omogenizam bine totul, apoi formam mingiute cat o nuca, pe care le trecem prin pesmet.

Le vom trece de cateva ori prin pesmet sa se acopere bine partea exterioara.

Intr-un vas antiaderent si mai micut, punem uleiul la incins.

Scufundam cateva bulete si le lasam sa se prajeasca cateva minute pana se rumenesc frumos la suprafata.

Primele bulete le vom lasa mai mult la prajire, apoi din ce in ce mai putin pentru ca se vor colora mai intens, datorita arderii uleiului.

Scoatem buletele cu ajutorul unei palete si le asezam pe prosoape de hartie absorbanta.

Au iesit si frumoase si gustoase.

Le servim ca aperitive cu legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

Este bine ca baia de ulei sa fie mai inalta decat buletele, sa nu fie necesar sa le invartim de pe o parte pe alta, pentru a nu le strica forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Merisor 1

28.09.2014, 07:35

iry-gabriela 1

29.10.2014, 22:50

am salvat-o

aghylera 1

14.12.2014, 00:10

Foarte bune. Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de cascaval si branza