Burek cu branza sarata

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 7348 vizualizari

 

Mama a incercat aceasta reteta de Sfantul Vasile (ziua lui tata) si a fost o minunatiiie! Multumim, Laura Laurentiu :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • 1 kg branza (amestecata: telemea, branza de vaci etc, doar sa fie sarata cat de cat)
  • 6 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza sarata:

Umplutura:

Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana.

Asamblare:

Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un sfert din umplutura. Alternam tot cu cate 3 foi si cate un sfert de umplutura terminand cu foi. Ungem bine cu ulei foaia de sus. Acoperim cu amestecul fluid de 100 ml smantana, apa minerala si 1 ou si dam la cuptor la 190C pana se rumeneste bine crusta deasupra.

TIPS-URI

1

Mama zice ca ea ar intepa foile de deasupra de tot pt ca se umfla foarte tare daca nu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza