Butoiase din dovleac cu spanac si leurda

de Anamaria7 in Mancaruri de legume, 5 Mai 2011 | 3892 vizualizari

 

Uite primavara in farfurie! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei marisori
  • 1/2 kg spanac
  • 1 mana de leurda
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii bine coapte
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr branza telemea
  • marar
  • sare
  • 3 lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butoiase din dovleac cu spanac si leurda:

Dovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii scoatem la scurs.

Usturoiul pisat se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga leurda maruntita, iar cand s-a muiat punem rosiile curatate de pielita si tocate. Cand acestea s-au inmuiat si ele adaugam si spanacul spalat, curatat si rupt in bucatele mai mici. Lasam la inabusit, fara capac insa, altfel isi pierde din culoare. Cand s-a muiat condimentam cu sare, amestecam cu nuca macinata si luam de pe foc.

Umplem butoiasele cu amestecul de spanac, le asezam in picioare pe farfurie si presaram branza telemea maruntita, nuca si frunzulite de marar.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate trece butoiasele si la cuptor vreo 25 min, eventual presarate cu ceva cascaval ras; in camin.... nu mai reamintesc... nu exista cuptor :| :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Butoiase din dovleac cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]