Butoiase vesele

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 3825 vizualizari

 

Adaptat dupa butoiasele Medei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca cu vin
  • 2-3 graunti usturoi
  • partunjel,marar
  • sare piper
  • 1 rosie
  • 2 felii cascaval
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butoiase vesele:

 Se curata si se spala dovleceii,se taie in bucati mai mari. Se scobesc cu lingurita pentru a putea fi introdusa umplutura.

 Umplutura:se pun doua linguri de ulei de masline in tigaie,usturoiul taiat in patru,se caleste putin apoi se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga ciupercile taiate marunt si se calesc adaugandu-se vinul din cescuta putin cate putin.Se condimenteaza si se da la o parte de pe foc cand s-a mai racit putin se adauga oul, se amesteca bine, apoi mararul si patrunjelul.

Intreaga compozitie se repartizeaza in dovleceii scobiti. Deasupra se pune o jumatate de felie de cascaval si o felie de rosie.

 Se dau la cuptor circa 45 minute.

TIPS-URI

1

Se servesc simplii sau cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Butoiase vesele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu cascaval