Buzdugan in sos nobil de afine

de Sidy in Porc, 27 Dec 2012 | 3450 vizualizari

 

Chiar dacă friptura de porc este preferata românilor ii putem surprinde pe cei dragi şi cu altfel de preparate aromate, fragede, deosebite şi elegante ca si acest "buzdugan " pe care l-am descoperit intr-o E-book.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 5-6 cuisoare
  • 200 ml vin aromat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1 borcanel dulceata de afine
  • 3 linguri sos Worcester
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buzdugan in sos nobil de afine:

Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.

Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.

Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.

Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.Dupa ce am unso pe toate partile , o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.

Cand "buzduganul" este copt bine , il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Buzdugan in sos nobil de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran