Cafelina

de dantes in Prajituri, 28 Mai 2014 | 10892 vizualizari

 

Foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 6 albusuri de ou
  • 150 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 10 linguri de apa
  • Pentru crema
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 lingurite de cafea ness
  • 50 g nuci prajite si macinate
  • 50 g ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafelina:

Pentru blat

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la urma faina si amoniacul amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute.

Crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierbe pe baie de abur, dupa ce s-a racit se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.

Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razaleste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cafelina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si caramel