Cale

de cec in Dulciuri, 29 Dec 2010 | 18812 vizualizari

 

Reteta postata de blue jay pe culinar.ro
Le-am facut de craciun si colindatorii au fost ff incantati

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 5 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un pachetel de zahar vanilat sau esenta de vanilie    
  • Pentru pistil
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cale:

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei )

Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar

Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele .

Se ia cu lingura si se pune pe hirtia de copt (pe care eu am uns-o putin,dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa .

Daca aluatul nu se intinde singurel il mai ajutati voi putin cu lingura .Fiindca se intaresc repede  la inceput bag cam 6 fursecuri in cuptor si pe masura ce mi se da mina cresc nr lor.

Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C ptr cam 5 min, sau pina marginile se bronzeaza usor.

In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula ,se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc

si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca .

Se aseaza pe o farfurie.

Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de Craciun