Caltabosi moldovenesti

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 32635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc
  • 100 g slanina
  • 3 linguri orez
  • 2 cepe mari rase
  • sare si piper
  • cimbru
  • piper boabe
  • un mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi moldovenesti:

Carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa.

Matul se spala bine, se curata cu malai, se curata de grasime, se spala cu apa rece pe ambele parti ca sa iasa mirosul. Se umple cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci poate plesni din cauza orezului care se umfla la fiert.

Se pune apa la fiert cu putina sare, cu o frunza de dafin si cateva boabe de piper. Cand apa da in clocot se introduce caltabosul si se lasa la fiert la foc mic. In timp ce fierbe se inteapa din loc in loc cu un ac gros, ca sa nu plesneasca.

Cand se lasa la fundul vasului este fiert.

Se scoate din oala si se pune la rece. Se serveste taiat felii sau prajit.

Pentru prajit se pune intr-o tigaie cu ulei la cuptor pana se rumeneste si prinde o crusta aurie. Caltabosul prajit este specific moldovenesc.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cirnati de casa afumati