Camembert pane cu orez si dulceata de afine

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 7252 vizualizari

 

Un preparat pe care am avut ocazia sa-l degust acum cativa ani la un restaurant, azi reteta redata in felul meu

 

INGREDIENTE

  • - 2 buc. branza Camembert;
  • - 1 ou de casa;
  • - faina si pesmet pentru pane;
  • - 100 grame orez;
  • - 50 grame stafide;
  • - 3-4 linguri de miere;
  • - 4 linguri dulceata de afine;
  • - ulei de palmier pentru prajit sau pentru varianta la cuptor, hartie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Camembert pane cu orez si dulceata de afine:

1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte.

2. Pentru varianta la cuptor, se aseaza hartie de copt intr-o tava si in cuptorul incalzit la 190 de grade se tin pentru 10-15 minute. Desi varianta la cuptor este mai sanatoasa, pentru acest preparat incurajez prajirea in ulei deoarece este mult mai gustoasa si mai rapida. Coaja branzei este protectoare si nu permite scurgerea continutului in ulei, deci fara grija se poate praji. Se scot pe un servetel de hartie.

3. Orezul se fierbe in apa (proportia de orez-apa sa fie de 1:3) cu putina sare. Stafidele se tin cateva ore in apa pentru a se hidrata, apoi se pun in miere.

4. Se aseaza in farfurie camembert-ul pane, orezul presarat cu miere si stafide si 2 linguri de dulceata de afine.

 

TIPS-URI

1

Sugestie: camembertul se prepara foarte repede (maxim 10 minute cu toate pregatirile de rigoare), asadar se incepe mai intai cu prepararea orezului si la urma se prajeste branza pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Camembert pane cu orez si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Camembert pane cu dulceata de coacaze rosii