Cannelloni cu carne de pui

de Steffy in Cannelloni, 8 Mar 2012 | 9583 vizualizari

 

Fiind o zi speciala - ''8 Martie'' Ziua Internationala a Femeii - m-am gandit sa va ofer o reteta speciala. Sper sa va placa sarmalele italienesti (denumirea romanesca a cannellonilor - dupa familia mea)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de tocata de pui sau de curcan
  • 2 cutii cannelloni (500 g)
  • 200 g sunca presata
  • 250 g mozzarella fresca
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • o sticla de rosii pasate (ex. Cirio Passata di pomodoro 680g)
  • o ceapa
  • putin ulei pentru prajeala
  • sare, piper, oregano dupa gust
  • 250 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de pui:

Salsa (sosul de rosii)

Punem intr-o tigaie si prajim ceapa tocata marunt. O lasam doar sa isi schimbe culoarea si adaugam sosul de rosii, 250 ml apa, sare, piper, oregano dupa gust. O lasam sa fiarba circa 15 minute pana ajunge ca o ciulama.

Compozitia de umplut cannelloni

Intr-un vas amestecam carnea tocata, sunca presata si mozzarella fresca (ambele tocate marunt). Adaugam un ou pentru a se lega compozitia si incepem sa umplem fiecare cannellon. Aceasta este operatiunea care necesita mai mult timp, dar la final gustul e desavarsit.

Luam o tava inalta, punem un polonic de salsa pe care o imprastiem in toata tava. Asezam cannelloni pe toata suprafata, apoi adaugam salsa si cascaval ras. Punem apoi un alt rand de cannelloni peste care adaugam salsa si cascaval ras.

Se incalzeste cuptorul, se introduce tava si se tine aproximativ 30 minute la foc mediu. 

 

TIPS-URI

1

Cannelloni si lasagna sunt pastele care nu se fierb in prealabil atunci cand le gatim. Ele se vor inmuia in momentul in care sunt introduse la cuptor acoperite de salsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]