Cannelloni cu sos bechamel

de Rahela Velicu in Porc, 6 Apr 2016 | 3432 vizualizari

 

Reteta asta mi-a dat-o mama  si mi-a zis ca ei asa le fac ei in Spania. Mie imi plac foarte mult. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/cannelloni-cu-sos-bechamel/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • 1 pachet de foi de cannelloni ( al meu a avut 16 foite), 300 g carne tocata, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi,2 linguri de ulei, sare, piper.
    • Pentru sosul bechamel : 2-3 linguri de ulei, 2-3 linguri de faina, 450 ml lapte, sare.
    • Branza rasa pentru presarat deasupra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu sos bechamel:

Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare).

Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper.

Dupa ce se scoate fiecare foie pe rand din apa fiarta, se pune pe suprafata de lucru, se adauga carne si se ruleaza.

Se  pun in tava de copt , eu am pus in 2 straturi, am avut 16 rulouri.

Separat se prepara sosul bechamel: se pun 2-3 linguri de ulei la incins pe aragaz, cu focul mic, se adauga 2-3 linguri cu faina si se amesteca repede, iar apoi se adauga laptele si se mai lasa pe foc pana cand incepe sa capete consistenta aproape ca a smatanei si se mesteca continuu. La sfarsit se pune un praf de sare.

Se adauga sosul bechamel pesste rulourile de cannelloni si se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc deasupra.

La final eu am presarat deasupra cannellonilor branza rasa si am mai lasat 5 min la cuptor.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si sos de rosii in locul sosului bechamel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]