Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

de mihaelar63 in Paste, 2 Mar 2020 | 1974 vizualizari

 

  Sincer sa  va spun nu vad mare diferenta intre capelletti si tortellini. Doar de  marime. Treaba sta putin altfel. Bine ca avem Wikipedia sa ne lamureasca.
Eu am gasit o reteta italieneasca cu sos de praz si jambon. De la acel sos cu praz la pireul cu pastai vazut la restaurant am ajuns la combinatie celor doua. Mor de dragul culorii nu alta. Zic ca se asorteaza cu primavara !!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capelletti umplute cu prosciutto
  • 250 gr pireu de pastai verzi cu praz : https://www.bucataras.ro/retete/pireu-de-pastai-verzi-cu-praz-92516.html
  • 150 gr felii jambon
  • 150 gr jambon de casa
  • 4 linguri ulei masline
  • fasole fiarta si praz verde epentru decor
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz:

  1.  Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
  2. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece.
  3. Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt.
  4. Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant.
  5. Scoateti bucatile de jambon din tigaie cu o paleta.
  6. In aceeasi tigaie fierbinte turnati pireul de pastai si praz sa se incalzeasca.
  7. Diluati pireul cu 100 ml apa calda ca sa se subtieze.
  8. Cand sosul este cald se toarna capelletti in tigaie si se presara deasupra jambonul crocant.
  9. Decorati cu felii de praz si fasole verde. Condimentati cu piper negru macinat.

                                Buon Appetito !!!!

TIPS-URI

1

Despre capelletti : https://ro.wikipedia.org/wiki/Cappelletti

2

Serviti preparatul cald pentru ca contine unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton