Caramel

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 4502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel:

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.

Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz.

Zahărul tinde să se întărească, însă se amestecă continuu până se topeşte complet.

Se opreşte focul şi se lasă la răcit cam 10 minute, după care se pune crăticioara într-un vas mai mare, umplut cu apă rece. Se amestecă caramelul energic cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, până ce se deschide la culoare şi devine mai dens.

Eu am preferat sa il pastrez putin mai fluid, tinand cont de faptul ca la frigider se intareste mai mult.

Se mananca cu lingura ori se foloseste la prajiturit :)

TIPS-URI

1

Folositi o lingura de lemn zdravana ! A mea s-a tocit :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]