Caramele de casa

de abstract01 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 9677 vizualizari

 

o reteta simpla si pentru toata familia

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar tos
  • 260 g zahar brun
  • 400 g frisca sau frisca lichida vegetala (Hulala)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramele de casa:

Se topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.).

Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul vanilat. Se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 40 de min. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu folie de silicon/hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie bucati mici.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

inainte de fiecare taietura cutitul se pune sub jet de apa rece

2

compozitia se poate folosi si ca sos pentru clatite

3

daca vreti sa testati cand sunt gata caramelele introduceti o picatura in apa rece, daca ramane tare atunci caramelele pot fi luate de pe foc daca nu, le mai puteti fierbe putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramele de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]