Caras la cuptor cu legume si vin

de La Ancuta in Crap / Caras, 23 Apr 2013 | 14780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caras (~ 1 kg)

Pentru marinada:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru
  • sare, piper

In plus avem nevoie de:

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa alba mare
  • 7-8 ciuperci champignon
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 200 ml vin
  • 1 cescuta cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras la cuptor cu legume si vin:

Curatam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie.
Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste peste si dam la frigider pentru o ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. La fel procedam si cu ciupercile. Amestecam toate apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul pisat, cimbru si rozmarin si turnam peste legume. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Dupa ce a stat la frigider asezam pestele in tava unsa cu ulei de masline scurgand marinada peste el.
Asezam legumele in jurul pestelui si adaugam vinul si apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu capac si dam la cuptor la foc potrivit. Cand este aproape facut, scoatem capacul si mai lasam ~ 10 minute.

Se serveste cald, alaturi de legumele din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras la cuptor cu legume si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de crap la cuptor