Carnati traditionali de porc

de Rocsi in Porc, 18 Dec 2013 | 96300 vizualizari

 

Ati facut carnati sau inca nu? Noi nu am facut de ceva anisori, insa alor mei le plac si am zis sa facem cativa acum de sarbatori ca sa nu ii cumparam, pentru ca punem ce vrem noi in ei si ii facem dupa gustul nostru. Eu nu mananc dar ma bucur in schimb cand ii vad pe ai mei cu cata placere ii consuma...

 

INGREDIENTE

  • carne de pe burta porcului
  • pulpa de porc
  • putina slaninuta ( primele 3 ingrediente au avut in total 5 kg)
  • circa 10 metri de mate
  • 2-3 linguri sare
  • piper
  • 1 lingura si 1/2 boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura boia de ardei iute
  • 2 capatane usturoi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati traditionali de porc:

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute.
Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate mirodeniile.

Matele le spalam atat pe exterior cat si pe interior, punand apa pe interiorul lor vom vedea unde sunt sparte.
Atasam ustensila pentru carnati la masina de tocat, iar pe el punem matul iar la capat ii facem un nod. 
Punem carne in masina de tocat, apoi invartim, cineva tine de capatul matului pentru a fi umplut mai usor.
Ii facem cat de mari dorim, noi i-am facut mai micuti, ii rasucim cand avem dimensiunea dorita, continuam cu umplerea matului procedand la fel pana terminam toata compozitia de carne.

Peste noapte ii atarnam pe o bara de lemn la loc racoros sau, daca nu aveti aceasta posibilitate, ii puneti in frigider.

Ai mei au vrut sa fie afumati, asa ca mama i-a dus la tara si i-a afumat  putin, asta a doua zi dupa ce i-am pregatit. Sarcina asta i-a cuvenit ei.
Se patreaza in loc rece, la congelator sau in untura. Noi cativa i-am pus in untura.
Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati traditionali de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat