Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2013 | 10502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de ied ( cu tot cu coaste )
  • 800 g rosii in bulion
  • 150 ml vin alb
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • ulei de floarea soarelui
  • legume uscate fara sare
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin:

Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. 

Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. 

Intr-un bol  amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )  cu vin, cimbru, piper, sare si legume uscate de la SanoVita . Pasam totul cu un blender , apoi turnam o parte din amestecul obtinut peste carnea din tava. In restul de sos adaugam 2 fire de usturoi verde pisat si patrunjel tocat , turnand si acest amestec , uniform, peste carnea din tava.

Dam totul la cuptor, pentru cca 60 minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda usor de pe oase, iar ceapa si usturoiul verde devin moi.

Se obtine o mancarica de ied delicioasa, cu un sos acrisor extrem de gustos si aromat .

Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Carnea de ied si miel se spala doar cu apa rece, nu calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

madi_marin 1

08.06.2013, 20:24

aoleu....ce-i aici!

Panacris 1

29.08.2013, 10:37

Din nou!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 16:03

minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ied cu ierburi aromate, la cuptor