Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

de oanapl in Vita, 3 Apr 2020 | 4419 vizualizari

 

Recent am auzit pe unul dintre invitații de la emisiunea Arena Bucatarilor spunând că pentru a obține o carne fragedă este indicat să fie gătită la cuptor, la o temperatură mică pentru o perioadă îndelungată. Eu am lăsat carnea la cuptor aproximativ 3 ore și a ieșit foarte fragedă...se topea în gură. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 10 cartofi
  • 1 cutie de roșii în sos
  • sare
  • 1 linguriță rasă busuioc uscat
  • condiment pentru cartofi
  • ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vitel cu cartofi, la cuptor:

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.

Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.

Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.

Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120 - 150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vitel cu cartofi