Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

de diaconta in Vita, 31 Mar 2013 | 4751 vizualizari

 

Imi era dor de nişte carne de viţel şi cum aceasta are nevoie de cât mai multe arome,am combinat-o cu un piure de cartofi aromat cu ţelină.Grozav de bun!!! Cărniţa a fost foarte buna şi s-a fiert destul de repede.Nu ne-am abţinut sa nu mâncam lângă ea şi pâinica tocmai scoasă din cuptor făcuta de mama.

 

INGREDIENTE

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne de viţel
  • 3 buc ceapa uscata
  • Ulei
  • 2 morcovi
  • Un caţel usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Patrunjel verde

Pentru piureul de cartofi cu ţelina:

  • 500 g cartofi
  • ½ buc ţelina (cam150 g)
  • Lapte
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura smântâna
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor:

Am pregatit mai întâi sosul de carne.

Am taiat carnea cubulete.

Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele.

Când ceapa a devenit sticloasa,am adaugat putina boia si bucatile de carne.

Le-am lasat pâna s-au deschis la culoare.Am amestecat din când în când.

Am pus sare si am acoperit cu apa.

Atentie,va trebui sa puneti apa cam atât cât credeti ca este nevoie ca sa fiarba carnea.

Cam pe la jumatatea timpului de fierbere,am pus fulgii de ardei iute ,foile de dafin si usturoiul.

Spre final am pus si sucul de rosii iar verdeata înainte de a opri focul.

Telina am curatat-o ,am taiat-o cubulete si am fiert-o în lapte cu putina sare.

Dupa ce a fiert am pasat-o cu blenderul.

Carofii curatati si taiati cubulete,i-am fiert în apa cu sare.

Când au fiert cartofii,i-am scurs de apa si i-am facut piure adaugând lapte fierbinte.

I-am amestecat apoi cu piureul de ţelina,cascavalul razuit si o lingura de smântâna.

Intr-un vas de ceramica am pus carnea cu sos,iar deasupra piureul de cartofi cu ţelina.

Am pus apoi vasul la cuptor pâna s-au rumenit deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu vita