Cartofi a la Bunica

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 22417 vizualizari

 

Cartofii a la Bunica un preparat cu cascaval Delaco delicios servit cu salata de varza si morcov.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 graunti usturoi
  • 100 g. piept de porc taranesc afumat
  • 100ml. smantana de gatit
  • 100 g. cascaval Delaco
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1varf lingurita oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi a la Bunica:

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul.

Ceapa spalata si curatat se taie solzisori.

Se pune in tigaie  peste pieptul afumat .

Cartofi se curata,se spala si se taie rondele subtiri sau sub alta forma ,dupa preferinta.,apoi se adauga in tigaie.

Usturoiul curatat se toaca marun si se adauga si el in tigaie.

Peste toate acestea se toarna smantana de gatit,se sareaza ,pipereaza ,se adauga oregano amstecandu-se bine pentru incoporare.

Pregatim un vas de ceramica.Il ungem cu 2 linguri ulei de masline,turnam compozitia de cartofi din tigaie.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se inmoaie cartofii.

Intre timp radem cascavalul.

Scoatem vasul,luam folia de aluminiu si presaram cascavalul ras.

Dama la cuptor pana ce cascavalul devine auriu.

Se serveste cald cu salata de varza si morcov sau cu alta salata dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie taiati foarte subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]