Cartofi aromati la cuptor

de dakris in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2012 | 4720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 lingura amestec condimente (sare, busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, usturoi granulat)
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii grosute (in 4 sau 6).

Intr-o oala se pun cca 2 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se pun cartofii si se pastreaza pe foc 3 min, se scurg si se pun intr-o cratita cu capac. Se adauga condimentele si uleiul si se agita cratita pentu a se condimenta toti cartofii. Apoi se aseaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 45 min la foc mediu, timp in care se intorc de 2 ori astfel incat toate partile cartofilor sa se rumeneasca.

Se pot servi ca atare sau ca si garnitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de fasole cu cartofi