Cartofi copti cu sunca si cascaval

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2010 | 6195 vizualizari

 

o reteta usoara cand nu ai timp prea mult de gatit

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi medii de fiert,
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr sunca/kaizer,
  • 2 rosii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 gr cascaval/mozarela,
  • sare si piper alb macinat
  • Pentru sos:
  • 3-4 catei usturoi,
  • 300 ml iaurt,
  • 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sunca si cascaval:

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici.

Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se toaca cubulete.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Se prajeste sunca in ulei fierbinte , pana devine usor crocanta.se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si se mai calesc putin.
Se ia de pe foc , se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza cu sare si piper.

Se asaza jumatatile de cartofi intr.o tava unsa cu ulei si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.

Tava se tine in cuptorul incins timp de vreo 50 min , pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.

Pentru sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si ceapa verde se condimenteaza cu sare si piper.  Sosul se serveste alaturi de cartofii fierbinti.

Sunt deliciosi.

TIPS-URI

1

eu am folosit mai putin cartofi pt ca eram la masa doar 2 persoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute