Cartofi cu pesmet si cascaval

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 13757 vizualizari

 

In cautarile mele pe internet, am gasit reteta KikenHanei (artaculinara.ro). Va asigur ca acesti cartofi au un gust de neegalat iar cand ii scoti din cuptor...au o mireasma...Incercati! I-am servit ca si garnitura la un muschi de porc la gratar si castraveti murati (home made), ketchup (home made), salata de sfecla rosie si hrean (home made).
In reteta originala cartofii cruzi trebuiau fierti putin in apa si abia apoi bagati la cuptor. Eu, din criza de timp am sarit peste aceasta etapa si au iesit extraordinari chiar si asa.

 

INGREDIENTE

  • - 9 cartofi medii;
  • - o mana cu pesmet (3-4 linguri);
  • - cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari (cat doriti);
  • - sare, piper;
  • - ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pesmet si cascaval:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu putin ulei de masline si ii bagam la cuptor, la 220 grade pentru 45 minute, pana devin rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pesmet si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele din foietaj