Cartofi cu smantana si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 15075 vizualizari

 

Primavara cand apar cartofii noi in primele zile nu mananc altceva. Cartofi noi prajiti cu usturoi in diferita variante. Cu smantana sunt foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 200g smantana
  • 30g unt
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 capatana usturoi nou
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine.

Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron.

Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin amestecand in continuare sa nu faca cocoloase.

Se adauga smantana si se omogenizeaza.

Se pune sare, piper si usturoiul si se fierb 2-3 minute, amestecand.

Se pun cartofii, si se fierb impreuna 5-6 minute pana se ingroase sosul.

Se pune mararul maruntit si este gata.

Este buna calda dar si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana in doua moduri