Cartofi Dauphinoise

de Oana in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 76646 vizualizari

 

Reteta by Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • o ceapa rosie mai mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana de gatit
  • 100 g parmesan ras
  • 100 g cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii noi spalati si curatati se taie la robot rondele subtiri. La fel si ceapa rosie. Se amesteca si se aseaza intr-o tava ce va merge la cuptor. Se stropesc cu uleiul de masline, sa condimenteaza cu sare si piper si se pune tava pe aragaz, sa se incinga putin cartofii. Se adauga usturoiul maruntit prin presa.Se amesteca din cand in cand. Se adauga apoi smantana, parmesanul si se rade un sfert de nucsoara. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pana incep sa se rumeneasca usor. La final se presara cu cascaval ras si se lasa sa se gratineze frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]