Cartofi evantai

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2015 | 11300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi medii rosii
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, rozmarin
  • 3-4 felii de cascaval
  • usturoi in praf
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi evantai:

- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de masline si presaram sare, piper alb macinat , praf de usturoi si putin rozmarin.

-Punem in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.si dam la cuptor la 160 grade, si uitam de ei pentru cca 1 ora. Cand sunt aproape gata ii scoatem si punem in crapaturi cate o fasie de cascaval feliat. Dam iar la cuptor pentru cca 5 minute. Stingem cuptorul si lasam inca 5 minute la odihnit in cuptor.

Servim ca si garnitura  sau ca si gustare cu smantana deasupra.

TIPS-URI

1

sunt foarte buni daca spre final punem ate un cub de unt peste fiecare si mai introducem 4 minute pla cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu sunca si legume