Cartofi frantuzesti

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2013 | 12459 vizualizari

 

Am vazut diferite feluri de a pregati reteta asta. Eu am invatat-o acum muuuulti ani de la o colega de serviciu si asa o pregatesc mereu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii
  • 250 g branza de oi
  • 200 g smantana
  • 4-5 oua
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt.

Peste stratul de cartofi punem branza rasa pe razatoarea mare, apoi un alt strat de cartofi, iar branza rasa si terminam cu un strat de cartofi.

Batem ouale cu furculita, adaugam smantana si o incorporam bine in oua . Amestecul de oua si smantana il turnam peste ultimul strat de cartofi. El se va strecura printre cartofi in tot vasul. Deasupra punem untul ramas taiat cubulete.

Bgam vasul la cuptor si il lasam pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu nu mai pun alta sare . E de ajuns cea din branza!

2

Se serveste ca atare, dar poate fi si o garnitura foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti