Cartofi frantuzesti by Simona

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2012 | 11747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi maricei
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 100 g gusa de porc afumata
  • 200 g telemea oaie
  • 150 ml smantana grasa
  • 100 g cascaval Delaco
  • putin ulei
  • piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti by Simona:

Cartofii  i-am fiert in coaja, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am taiat rondele. Rondele am taiat si cele 2 oua fierte. Gusa de porc am taiat-o fasii subtiri. Cascavalul si telemeaua le-am dat separat, prin razatoarea cu ochiuri mari. Ouale crude le-am batut putin cu furculita, apoi am adaugat smantana, omogenizand totul. Am condimentat cu putin piper. Sare nu am pus ptr ca branza telemea era suficient de sarata.

Intr-un vas de yena uns cu putin ulei am pus un rand de rondele de cartof fiert, apoi am asezat rondelele de ou fier, fasiile de gusa afumata, jumatate din telemeaua rasa, apoi un alt strat de cartofi fierti si restul de telemea rasa. Am pus amestecul de smantana si am presarat cascavalul ras. 

Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute.

Noi am servit cu salata de conopida si ardei! Foarte bun a fost, a mers la fix cu salatica asta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti by Simona" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]