Cartofi gratinati

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 16214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, oregano, dupa gust
  • ulei pt uns vasul termorezistent
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele.

Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele.

Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul termorezistent uns alternativ cu compozitia realizata anterior. Astfel, se pun un rand de cartofi, un strat de compozitie si tot asa pana la final. Pe ultimul strat de cartofi se rade restul de cascaval si se introduce vasul la cuptorul preincalzit. Se coace pana se rumeneste deasupra.

 Se servesc ca atare ori ca si garnitura pt friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]