Cartofi gratinati

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2013 | 6288 vizualizari

 

Un preparat care se poate servi ca atare sau ca garnitura, cum am procedat si eu.

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei
  • sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei (dupa gust)
  • cascaval afumat -o felie buna
  • 3 linguri parmezan
  • patrunjel tocat
  • seminte de in
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare. 

Pana fierb cartofii, intr-o tigaie punem in 30 ml ulei (pe care l-am lasat la incins inainte) ceapa taiata mai mare la calit cu condimentele. 

Dupa ce  cartofii s-au fiert, se scurg si se pun intr-un vas de yena. Peste acestia se pune ceapa calita cu condimente si ulei si se mersteca usor fara a zdrobi cartofii. Cascavalul afumat rupt bucatele, parmezanul si semintele de in se pun si ele de-asupra. Se pune verdeata. 

Se pune tava  la cuptor pana se ce rumeneste putin. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

cipriano 1

15.02.2013, 12:31

dacà ai pus cascaval afumat,,nu cred cà e nevoie de parmeggian pt,và cascavalul afumat deja ài dà sapoarea forte ..ial ca pe un consiglio de la un chef..

alilianaa 1

15.02.2013, 17:02

Multumesc Cipriano! E bine de retinut!

babi5 1

26.06.2013, 09:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval