Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor

de Merisor in Porc, 12 Iun 2013 | 13951 vizualizari

 

Imi place sa prepar cartofi, mi se pare cel mai usor si cel mai diversificat.
Eu i-am servit alaturi de niste piept de porc la cuptor, aromat si putin crocant.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi noi
  • 150 gr crema de branza cu marar de la Delaco
  • 50 gr cascaval afumat de la Delaco
  • 1 legatura marar verde
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • 8 bucati piept de porc
  • condimente: piper, busuioc, boia de ardei dulce, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor:

Curatam cartofii de coaja ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti pentru 10-15 minute cat sa se patrunda usor.

Apoi ii scurgem si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii crestam din loc in loc, ii asezam intr-un vas de ceramica si ii ungem cu crema de branza cu marar.

Curatam usturoiul il taiem in bucatele mai mici pe care le strecuram printre cartofi.

Tocam mararul si il presaram peste si adaugam cascavalul ras deasupra.

Introducem vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pana cand se topeste crema de branza si cascavalul si se formeaza o crusta frumos colorata.

Eu i-am servit ca garnitura la piept de porc la cuptor

Pieptul de porc portionat, l-am condimentat cu piper, boia dulce de ardei, busuioc si cimbru, am potrivit de sare, l-am asezat in tava unsa cu untura si l-am introdus la cuptor la 200 grade pentru 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu pulpa de porc la cuptor