Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

de Adi in Mancaruri de legume, 9 Dec 2017 | 10498 vizualizari

 

Garnitura noastra preferata sunt cartofii, iar preparati la cuptor sunt mai sanatosi, mai moi, mai buni.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2-3 catei de usturoi taiati rondele
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei
  • 150 g cascaval afumat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata:

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta.

Se taie in felii groase si colturoase.

Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei.

Se presara sare peste ei si piper alb macinat.

Se asaza printre cartofi si rondele de usturoi si crengutele de rozmarin.

Se dau la cuptor pentru o oră, la 175-180 de grade, sau pana incep sa se rumeneasca. 

Se da cascavalul pe razatoarea mare si se presara peste cartofi, dupa ce acestia s-au rumenit.

Se mai lasa cartofii la cuptor pentru 10-15 minute, pana se gratineaza cu cascavalul, apoi se scot si se presara verdeata tocata.

Sunt tare gustosi, mai ales serviti cu friptura si usturoi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de cartofi cu cârnaţi olteneşti