Cartofi la cuptor cu mujdei de praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 4193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 30 gr. seminte de susan
  • 1 varf de cutit turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili dupa gust
  • marar deshidratat
  • 2 fire tinere de praz
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu mujdei de praz:

Curatam, spalam si taiem cartofii rondele.

Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, fulgi de chili si piper dupa gust.

Batem oul cu putina sare, cu praful de turmeric, adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un fel de maioneza mai lichida.

Adaugam semintele de susan si mararul, apoi turnam amestecul peste cartofi si amestecam foarte bine sa se imbrace toti cartofii in amestec de ou.

Dam tava la cuptor la temperatura de 180 grade pana devin cartofii aurii.

Intre timp spalam prazul, il taiem bucatele si il pisam in mojar cu putina sare. La final mai adaugam 5-6 linguri de apa rece.

Servim cartofii fierbinti cu mujdei de praz.

Sunt absolut  deliciosi...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu mujdei de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi in crusta de malai