Cartofi la cuptor cu oua si telemea

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2013 | 4352 vizualizari

 

Este o mancare consistenta usor si rapid de facut.
Se poate servi cu friptura , carnat prajit si insotiti de o muratura buna iarna sau o salata de rosii si castraveti din gradina in timpul verii .
O mancare care te scoate oricand din impas .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 200 gr telemea de oaie
  • 4 oua fierte
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu oua si telemea:

Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja 

Punem si cele 4 oua la fiert 

Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii .

Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari .

Razuim telemeaua  .

Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de cartofi , condimentam su sare si piper dupa gust   , adaugam telemea  si ou , presaram patrunjel verde  iar din loc in loc punem cate un cubulet de unt  .

Introducem vasul  in cuptorul incalzit la 160 de grade si lasam aproximativ 20 de minute . 

Cand capata o crusta  aurie  scoatem din cuptor si -i servim alaturi de garnitura dorita sau ca atare cu muraturi .

Eu am pus din loc in loc sos de la friptura  .

Pofta buna  !!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi cascaval in loc de telemea .

2

Cand punem cartofii in coaja la fiert adaugam si un praf de sare pentru a nu se sfarma in timpul fierberii .

3

L a fel si in apa in care fierbem ouale adaugam un praf de sare astfel ouale nu vor crapa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu oua si telemea" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu usturoi si busuioc la cuptor