E prima oara cand incerc ceapa caramelizata ... Vinovata e Merisor >:D< care mi-a facut pofta cu reteta ei si asa am zis sa incerc. Categoric nu va fi ultima oara cand o gatesc ...este delicioasa !!!
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert.
Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si punem tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.
Separat,intr-un vas punem otetul ,oregano si busuioc.Punem capacul si il agitam din cand in cand.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam solzisori.
Punem putin ulei in tigaie ,punem ceapa si o lasam la calit.
Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste si apoi picuram treptat otetul amestecand in continuu.
Scoatem cartofii calzi si ii servim cu ceapa caramelizata.
1
Puteti folosi orice tip de ceapa dar cea rosie e cea mai buna deoarece e mai dulce.