Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa de post

de Caty in Mancaruri de post, 20 Aug 2025 | 302 vizualizari

 

Da! Am avut timp liber, am dat iama in internet si am dat cu ochii de aceasta reteta de cartofi lionezi. I-am facut si eu si cu siguranta o sa-i mai fac. Deja ma gandesc, la cat de bine merg iarna, in Postul Craciunului, cu muraturi sau cu orice altceva, in tot timpul anului.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente principale: cartofi, ceapa, vin, condimente si ulei.
Pentru acesti Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa de post, sunt necesare cateva ingrediente:cartofi, ceapa, vin, boia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa de post:
  • 1 kg cartofi curatati
  • 3 cepe
  • 100 ml vin alb (dulce am avut eu)
  • 1lingurita rasa sare sau dupa gust
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 70 ml ulei
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa de post:

Cum se prepara acesti Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa 

Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in cuburi potrivite.

I-am pus intr-o tava, am turnat deasupra 50ml ulei, boiaua de ardei, sarea si piperul.

Am amestecat bine, i-am acoperit cu folie de aluminiu si i-am dat la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200grade, timp de 35minute. Am amestecat cartofii cam la 15 minute.

Cum se prepara acesti Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa de post

Intre timp, am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o julienne. Am pus-o apoi intr-o tigaie in care am turnat 20 ml ulei si am tinut-o pe foc micut, 10minute, pana s-a rumenit usor.

Am turnat vinul peste ceapa si am mai tinut cateva minute pana s-a evaporat alcoolul, a scazut, si a ramas ceapa moale si gustoasa.. Am presurat putina sare, piper negru macinat si am oprit focul.

Dupa cele 35min, cartofii mei au fost patrunsi, adica a intrat usor furculita in ei, de aceea am scos folia si i-am mai lasat descoperiti inca 10 minute. 

Am adaugat apoi ceapa, am amestecat si am mai lasat 5minute la cuptor, sa se intrepatrunda aromele. Asezam frumos in farfurie, presuram patrunjel verde si mancam cu muratura preferata. Daca dorim, putem servi acesti cartofi lionezi, cu branza, peste, carne la gratar. Cu siguranta, vor fi o garnitura buna.

Incearca si reteta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustosi sau reteta de Cartofi la cuptor, simpli si buni.

Iti recomandam si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura grozava.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii