Astazi am pregatit ceva usor pentru cina si de post.Sunt calzi asa ca va invit si pe voi la masa!
Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa.
Ii fierbem 15 minute cu o jumatate lingurita de sare. Dupa acest timp ii scurgem de apa. Usturoiul il spalam si il taiem marunt. Il punem intr-un castron cu 3 linguri de ulei si 6-7 linguri de apa. Luam o tava si asezam in ea hartie de copt. Ungem cu cele 2 linguri de ulei ramase suprafata de hartie,apoi punem cartofii. Cu o lingurita punem si usturoiul pe ei. Deasupra presaram sare,piper si boia de ardei.
Dam tava in cuptorul incins si ii lasam pana prind o crusta aurie. Cand sunt gata ii scoatem ,ii lasam 5 minute la racorit. Mai pregatim si o salata ,iar masa este gata.
Sa aveti pofta!