Cartofi picanti

de radu_popovici in Mancaruri de post, 17 Apr 2011 | 4555 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete 
  • ulei de orez Scotti, pentru prajit 
  • 2 lingurite de cimbru uscat 
  • 1 ceapa mica, tocata 
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt 
  • 1 cutie cu rosii, circa 400 g 
  • 2 lingurite de sos Worcestershire
  • 1 lingurita de otet alb
  • 1-2 lingurite de pasta de ardei iute
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi picanti:

Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa  nu se brumeze.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.

Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in tigaie. Se adauga cimbru si se gateste mixtura la foc mic, amestecand frecvent pana ce se reduce si se ingroasa.

Intre timp se incinge ulei intr-un strat de 4-5 cm. Se scurg de apa cubuletele de cartofi, se usuca pe prosoape de hartie cat mai bine, si se prajesc in ulei, in transe daca este nevoie, pana se rumenesc. Se scurg din nou pe prosoape de hartie.

Se adauga la sosul de rosii putin sos Worcestershire si pasta de ardei iute. Se adauga cartofii si se amesteca, pana se “imbraca” bine in sos. Se servesc fierbinti imediat, inainte ca sosul sa ii inmoaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur