Ceapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca.
Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina.
Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta, la foc mediu spre mare.
Se prajeste carnea pe toate partile, in ture, pana devine aurie-bruna, 8 minute. Se transfera apoi pe o farfurie.
In aceeasi cratita, se adauga baconul si se prajeste 8 minute. Se adauga restul de unt, usturoiul si ceapa si se gatesc 30 de minute, pana se caramelizeaza. Se adauga jumatate din cantitatea de bere si se gateste 4 minute, indepartand cat mai mult din resturile de carne de pe fundul cratitei.
Se adauga carnea inapoi in cratita, impreuna cu berea, supa, zaharul, otetul, sare si piper.
Se leaga cimbrul, patrunjelul si dafinul cu o sfoara si se adauga si acestea in cratita. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot. Se gateste 8-10 ore la setarea low sau 5-6 ore la high. Daca se gateste in continuare pe aragaz, 1 1/2 ore ar trebui sa fie indeajuns.
Inainte de servire, se indeparteaza patrunjelul, cimbrul si dafinul si se sfasie carnea cu ajutorul a doua furculite. Se gatesc cartofii conform instructiunilor de pe ambalaj (eu i-am gatit la cuptor) si se servesc cu tocanita, creson, maioneza cu usturoi si mustar.