Cartofi si sparanghel verde

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Iun 2020 | 2459 vizualizari

 

O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! ;) În zilele de post untul se scoate din ingrediente! ;) Se folosește unt vegetal! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Sparanghel verde de România cca. 500 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin 2-3 crenguțe.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si sparanghel verde:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit.

După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi se curăță de coajă.

Într-un vas wok se pun untul și uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă cartofii întregi, sparanghelul curățat, sarea, piperul și crenguțele de rozmarin, se la să la gătit cca. 15 minute acoperit, amestecându-se din când în când. Recomand, amestecarea cu capacul pus, prin răsturnare, așa ca Bucătarii ;) nu cu lingura :D

După ce s-au rumenit cartofii și aburit sparanghelul, se oprește focul, se servesc ca atare în timpul postului, sau alături de preparate din carne, ca și garnitură!

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia