Cartofi taranesti

de Lau in Mancaruri de post, 28 Feb 2014 | 26914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Cartofii ii spalam bine cu un burete si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei,

Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca,dupa care ii curatam de coaja si ii taiem felii,

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam si ceapa verde tocata,condimente dupa gust si mai lasam cca 2 min pe foc,

Intr-o tava(unsa cu ulei)adaugam felii de cartofi alternand cu ceapa,

Adaugam vinul si sare dupa gust,

Dam tava la cuptorul incalzit cca 25 min pana se rumesc cartofii.

TIPS-URI

1

Multumesc Divainbucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]