Cartofi taranesti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Noi 2011 | 10960 vizualizari

 

Noi in Ardeal le mai spunem si cartofi rantaliti[ rantalitzi].
Sunt gustosi intr-o zi de post alaturi de muraturi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe albe
  • 1 leg ceapa verde 
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper 
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  •  1 legatura mica patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti - de post:

Cartofii se spala si se fieb  cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ].

Se scurg de apa  de apa si se curata .

Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se marunteste.

Separat intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa alba pana devine sticloasa .

In acest moment se adauga ceapa verde tocata + patrunjelul verde +boiaua.

Se pun si cartofii fierti care se zdrobesc , se amesteca din cand in cand timp de 5min .Sunt gustosi chiar daca prind putina rumeneala, dar atentie sa nu fie arsi !!!

Se potriveste gustul cu piper , sare si verdeata .

 Am servit  calzi cu castraveti murati .

TIPS-URI

1

 Cu cat puneti mai multa ceapa in mancare cu atat e mai gustoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu sos vedeta