Cartofi umpluţi

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2011 | 12780 vizualizari

 

Zilele astea butonez calculatorul în căutare de inspiraţie pentru masa de Crăciun. Aşa am dat peste reţete care îşi aşteptau cuminţi rândul la postare. Aceasta este una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviţi ca mărime
  • un ardei roşu
  • brânză telemea
  • caşcaval
  • ciuperci proaspete sau din conservă
  • cabanos
  • smântână
  • pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluţi:

Se fierb cartofii în coajă după ce mai întâi se spală. După ce se răcesc se curăţă de coajă, apoi se taie în două şi se scobesc cu grijă de o parte de conţinut. Până se fierb şi se răcesc cartofii, se pregăteşte umplutura. Se taie cubuleţe ardeiul, cabanosul şi ciupercile, se dă pe răzătoare brânza şi caşcavalul. Se amestecă într-un castron puţin caşcaval, brânza, cabanosul, ardeiul şi ciupercile, apoi se adaugă 2-3 linguri de smântână şi puţin  pătrunjel verde. Cu această umplutură se umplu jumătăţile de cartof şi se aşează într-o tava termorezistentă, unsă cu unt. Se presară restul de caşcaval peste cartofi şi se dă la cuptor vreo 15 minute. Se scot din cuptor, se presară pătrunjel verde şi se servesc calzi.

TIPS-URI

1

Miezul scos din cartofi se face piure cu puţină smântână, se pune într-un poş şi se fac aveline peste cartofi, după ce se scot din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]