Am ”salivat” la rețeta postată de Caroline, http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-umpluti-la-cuptor-64489.html, așa că n-am rezistat tentației. Noroc că au mai rămasa patru cartofi copți la cuptor ( aseară Zmeii au poftit la cartofi copți la cuptor, pentru mine era cam târziu, așa că și i-au copt singuri. Nu prea au fost ei copți bine, așa că erau perfecți ptr rețeta aceasta :D).
Cartofii se spală, se înțeapă cu furculița și se pun la copt în cuptor cca 25 de minute la 250 grade. Data viitoare voi încerca să coc cartofii la Multicooker. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la prăjit împreună cu baconul. Eu am folosit aparatul Philips Multicooker pentru partea aceasta. Se conectează aparatul la sursa de curent, se setează din meniul, programul FRY, se setează timpul la 10 minute, apoi se închide capacul și se apasă butonul Start.
După ce s-au copt carofii, se scot din cuptor, apoi se taie în două și se scoate miezul cu o linguriță, cu grijă, atât că să rămână coaja intactă. Miezul se amestecă cu ceapa și baconul prăjit, 2-3 linguri de parmesan, până ce se încorporează toate ingredientele. Se umplu bărcuțele de cartofi cu umplutura obținută, se așează în vasul Multicooker-ului, se pune pe fiecare bucată de cartof, câte o bucată de brânză Camembert, apoi se setează aparatul la programul BAKE, timp de gătire 20 de minute, la temperatura de 180 grade. Vă asigur că a fost bătaie pe cartofi! Spor și poftă bună!