Cartofi umpluti cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2010 | 32458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • o jumatate ardei gras
  • o rosie
  • un fir de ceapa verde
  • un ou
  • patrunjel
  • sare, piper
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu ciuperci:

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite  ( sa ramana ca niste barcute).Miezul il pastram.
Ceapa o taiem marunt si o calim in 3 linguri  ulei si 3 linguri cu apa.
Adaugam ciupercile taiate cuburi si ardeiul gras taiat feliute subtiri.
Lasam pe foc pana se inmoaie toate.
Adaugam rosia decojita si taiata cuburi mici,miezul scos de la cartofii fierti,
patrunjelul tocat fin si potrivim gustul cu sare, piper,boia dulce.
Mai lasam 2-3 minute si oprim focul.
Dupa ce compozitia s-a racit putin adaugam oul si amestecam bine.
Umplem fiecare jumatate de cartof cu compozitia de ciuperci si le asezam apoi intr-o tava unsa cu unt.Peste ele mai adaugam o cana cu apa amestecata cu 2 linguri cu bulion si putina sare.
Dam la cuptor 25-30minute sa se gratineze.

Se servesc calzi cu smantana, cu branza rasa, simpli  sau alaturi de orice salata de legume de vara.

TIPS-URI

1

Daca vrei sa pregatesti reteta de post nu mai adaugi oul si va fi la fel de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 11:28

super..si eu fac cu tot felul de umpluturi

Rocsi 1

10.05.2010, 11:39

nadina73 1

10.05.2010, 23:37

ela mi-ai last si mie,sti ca eu sant moarta dupa ciuperci,5 furuclite julie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]