Cascaval afumat de casa

de elemer in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2014 | 33851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l lapte ,
  • cheag Fromase 50 din farmacia de animale
  • apa sarata 15 %
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval afumat de casa:

Deci laptele trebuie incalzit pina la 35 dar nu mai mult de 37 grade. Cheagul este in forma de tableta, un sfert de tableta se inmoaie in apa calduta si se toarna in laptele incalzit, asteptam 30-40 de minute si taiem cu un cutit cuburi si mai lasam 30-40 de minute.

Luam o strecuratoare sau mai bine un tifon, turnam si agatam sa se strecoare, asa lasam 4 ore. Dupa ce s-a scurs punem intr-un vas cu gauri, eu am fabricat ce se vede pe fotografie, dar se poate face si din galeata mica de 1 litru de smintina sau iaurt. Deci punem din tifon in galeata si presam cu ceva greutate 6-8 ore. Scoatem din galeata si punem in apa sarata (1 litru apa 150 grame sare) si punem in frigider si lasam intre 6-8 ore. Scoatem, punem pe blat de lemn si in fiecare zi intoacem casul timp de 2 saptamani.

Daca avem posibilitatea sa punem la afumat si mai bun daca nu e foarte gustos si fara fum. Multa munca dar merita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval afumat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (12)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:18

Ce bine arata

laura_n 1

23.03.2014, 11:40

bravooo!

Lavinia 1

23.03.2014, 11:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face cascaval de casa