Caşcaval de casa

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2013 | 24122 vizualizari

 

Este foarte bun şi pe deasupra şi natural.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg brânză dulce
  • 6 l de lapte
  • 1 sfert dintr-un pachet de unt
  • 3 linguriţe sare
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 1 cârnat de porc prăjit (opţional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caşcaval de casa:

Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.

Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.

Strecurăm compoziţia obţinută şi  lăsăm la stors câteva minute.

Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie amestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeste şi rămân cocoloaşe de bânză înreagă.

Pregătim forme de plastic şi răsturnăm cascavalul în acestea. Într-o formă punem până la jumătate caşcaval apoi pe mijloc aranjăm cârnatul şi-l acoperim.

Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

stropim cu puţină apă formele din plastc înainte de folosire, pentru a putea scoate caşcavalul mai uşor;

2

pentru că nu conţine conservanţi trebuie consumată în maxim 2 săptămâni;

3

puteţi folosi orice fel de cârnat;

Daca ti-a placut reteta noastra "Caşcaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

botcrina 1

15.07.2013, 19:39

multumesc tuturor sunteti tare draguti!

gaby_duceag 1

15.07.2013, 19:42

suuuper!!! si daca are si "optionalul' ala)) e SI MAI BUN!))
bravo, fata draga

botcrina 1

15.07.2013, 20:05

multumesc gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa